Αντί για καλωσόρισμα…

Ναι λοιπόν, μια σκέψη που με απασχολεί εδώ και πολύ καιρό έγινε πραγματικότητα…

Έχω τον δικό μου δικτυακό χώρο για να μοιράζομαι σκέψεις και προβληματισμούς, πράγματα δηλαδή που όλοι έχουμε στο μυαλό μας αλλά δεν εξωτερικεύουμε πάντα.

Αφορμή για τη δημιουργία του χώρου αυτού είναι η προκήρυξη των εκλογών της 6ης Μαίου 2012.  Οι εκλογές, αν και δεν ενημερωθήκαμε για πιο σημαντικό εθνικό λόγο γίνονται (είχα την εντύπωση ότι πρόωρες εκλογές γίνονται μόνο για συγκεκριμένους λόγους), υποτίθεται θα δώσουν λύση στο πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχουμε φτάσει. Άσχετα με το τι πιστεύει κανείς, μία φορά στα τόσα χρόνια έχουμε ως πολίτες κάποια εξουσία (αυτή της ψήφου και ορισμού των αντιπροσώπων μας) επομένως δεν πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη.

Αν και οι αργίες της περιόδου του Πάσχα είχαν ως αποτέλεσμα οι πολίτες να ασχοληθούν περισσότερο με το ψήσιμο του αρνιού παρά με την πολιτική επικαιρότητα, είδαν τελικά το φως της δημοσιότητας οι πρώτες ανακοινώσεις για τους υποψήφιους βουλευτές!

Τι κρίμα όμως…

Αν και τα τελευταία χρόνια:

  • η «δημοκρατία» μας έχει καταταλαιπωρηθεί από τις αυθαιρεσίες των βουλευτών μας και των αρχηγών τους, εμείς ακόμα επιμένουμε να ασχολούμαστε με το αν ο  υποψήφιος είναι γόνος πολιτικής οικογένειας ή η υποψήφια είναι ξανθιά νεαρή…(ή και το αντίστροφο αν προτιμάτε).
  • οι βουλευτές μας είτε ψηφίζουν είτε ανέχονται πρακτικές υποθήκευσης του μέλλοντος μας, εμείς ακόμα θα παραμένουμε σε λογικές στήριξης των μπλε ή πράσινων ή άλλων πολύχρωμων ή ακόμα και ασπρόμαυρων κομματικών μηχανισμών;

Ελπίζω στη συνέχεια να δούμε περισσότερες ουσιαστικές προτάσεις…

Υ.Γ. Διάλεξα, τον όρο ισοκρατία για τίτλο του παρόντος ιστολογίου για να θυμίσω στους «επαγγελματίες» πολιτικούς (αλλά και στον εαυτό μου ώστε να μην το ξεχνάω) ότι στη δημοκρατία δεν χωράνε λογικές αποκλεισμού της φωνής και της βούλησης των πολιτών. Λογικές «πριμοδότησης» των πρώτων κομμάτων ή ορίου ποσοστού για ην είσοδο ενός κόμματος στη βουλή έχουν θέση μόνο στις ολιγαρχίες των μειοψηφικών μυαλών τους.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s