Δεξιά ή Αριστερά;

Μετά τις εκλογές της 6ης Μαίου πολλά έχουν αλλάξει…

Ο δικομματισμός πέθανε, ζήτω το νέο δίπολο δεξιάς – αριστεράς!

Μετά τις τελευταίες εκλογές, ξεκάθαρα ο λαός αποκαθήλωσε τα 2 κόμματα από τις δεσπόζουσες θέσεις που κατείχαν στο πολιτικό σύστημα και έκανε αισθητή τη θέληση του για τερματισμό της κατάστασης υποδούλωσης του και της οικονομικής του εξαθλίωσης.

Βέβαια κάθε κόμμα και κάθε πολιτική παράταξη κατάλαβε διαφορετικά την λαική έκφραση. Άλλοι είδαν θέληση για επαναδιαπραγμάτευση κάποιων (!) μνημονίων, άλλοι είδαν απαίτηση με κάθε θυσία η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ, άλλοι είδαν ευκαιρία να κάνουν μεταγραφές και νέες εκλογικές συνεργασίες και φυσικά όλοι οι προηγούμενοι βρήκαν ευκαιρία για μια επανασύσταση του διπόλου δεξιάς – αριστεράς!

Πως αλλιώς να εξηγήσω την αγωνιώδη προσπάθεια πρώην ορκισμένων εχθρών να συνεργαστούν πλέον τόσο για μια νέα «δεξιά» όσο και για μια «αριστερή» κυβέρνηση!

¨Ολοι τους μας ζητούν να ξεχάσουμε ότι την εξουσία δεν την έχουμε ως λαός και προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι θέμα «δεξιάς» ή αριστερής» κυβέρνησης η ευημερία του λαού. Παρεπιτόντως και από τους δύο απουσιάζει η αναφορά στην ανάγκη μιας παλλαικής συσπείρωσης αλλά το μόνο που τους απασχολεί είναι να μας βάλουν σε στρατόπεδα: Δεξιά και Αριστερά. Παρεπιπτόντως, και η «δεξιά» και η «αριστερά» δεν συζητούν καν την αυτόνομη νομισματική πορεία της Ελλάδας και δεν έχουν κανένα πρόβλημα η οικονομική πολιτική της χώρας να ασκείται από ξένους τραπεζίτες, αρκεί για την «αριστερά» να επικρατήσουν και στην Ε.Ε. οι αριστερές δυνάμεις.

Δυστυχώς, κανένας από τους δύο δεν μας λέει με ποιο τρόπο θα ξεφύγει ο λαός από το αδιέξοδο των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων παραμένοντας δέσμιος της ευρωζώνης (plan B;), κανένας από τους δύο δεν αμφισβητεί την «ανάγκη» να ενισχύουμε ασύστολα τις τράπεζες ενώ παράλληλα αποδομούμε την υγεία και παιδεία του λαού, κανένας από τους δύο δεν βλέπει ότι το μέλλον της Ελλάδας φεύγει εκτός συνόρων και όλοι κλείνουν τα μάτια στις απελπιστικά αυξημένες καθημερινές αυτοκτονίες. Το μόνο που που τους ενδιαφέρει είναι να κάνουν είτε «αριστερή» είτε «δεξιά» κυβέρνηση.

Μόνο εγώ είμαι τελικά που δεν βολεύομαι στο δίπολο;

Εικόνα από την Wikipedia.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s